Kersten Coating Technology | Brummen - NederlandKersten Coating Technology : “Dankzij Pyrox zijn wij klaar voor de toekomst!

Onlangs investeerde Kersten Coating Technology in een nieuwe pyrolyse-oven van Pyrox. Hiermee zet het bedrijf – dat gespecialiseerd is in het verduurzamen en verbeteren van metalen oppervlakken - een belangrijke stap richting een circulaire toekomst. Met de nieuwe oven worden niet alleen op milieuvriendelijke wijze oude coatings van materialen verwijderd, maar kunnen deze materialen ook gemakkelijk voorzien worden van een nieuwe coating. Hiermee geeft Kersten een tweede leven aan materialen.

Lange relatie
Voor de aanschaf van een nieuwe pyrolyse-oven kwam Kersten Coating Technology bij Pyrox terecht. Een oude bekende, want vijftien jaar geleden werd er door de coatingspecialist ook al een oven aangeschaft uit ons assortiment. Met Patrick van Noten, manager van Pyrox, besprak Kersten Coating Technology de mogelijkheden voor een nieuwe oven met nabrander en scrubber.

Intensief contact
Er ontstond een intensief contact, waarbij Patrick regelmatig een bezoek bracht aan de Nederlandse vestiging van Kersten Coating Technology in Brummen. Samen met lasbedrijf MDL uit Uden en Ravebo (voor de installatie van de scrubber) werd er een plan van aanpak gemaakt voor de plaatsing en de aansluiting van de nieuwe pyrolyse-oven. De nieuwe aanwinst moest immers wel exact in het gebouw passen.

Nabrander en scrubber
De pyrolyse-oven beschikt niet alleen over een nabrander om koolwaterstoffen te verbranden, maar ook over een scrubber, om bijvoorbeeld fluor te neutraliseren. Hiermee voldoet Kersten aan de strengste normen op het gebied van verbranding. Ook is de oven modulair geregeld, waardoor er zuiniger wordt omgegaan met energie. Het proces is op afstand – via computer of app – te volgen, wat uitkomst biedt als de oven gedurende de nacht haar werk doet.

De cirkel is rond
De nieuwe oven van Pyrox staat inmiddels al een tijdje in Brummen en draait goed. En het allermooiste: alle coatings die Kersten aanbrengt, kunnen met deze oven ook zelf worden verwijderd. Door het bereik van hele hoge temperaturen (tot wel 480 graden Celcius), wordt de afgebroken coating verast. Het afbreken gebeurt geheel milieuvriendelijk én het schoongemaakte materiaal kan opnieuw gebruikt worden om te bekleden met een coating. Op het gebied van duurzaamheid is de cirkel dus rond bij Kersten.

Jos Schröder, algemeen directeur bij Kersten Coating Technology: “De jarenlange goede service en kwaliteit die Pyrox biedt betaalt zich uit. Dé redenen waarom wij opnieuw met hen in zee zijn gegaan voor de aanschaf van een nieuwe pyrolyse-oven. En doordat deze oven voorzien is van de nieuwste techniek, zijn wij bij Kersten Coating Technology klaar voor de toekomst!”

https://www.kerstencoating.com/nl/diensten/pyrolyse-en-thermische-reiniging/

Meest Recente Berichten

In de kijker

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, banen, tips & promoties. Blijf UP TO DATE!

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Op deze manier bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, banen, tips & promoties. Blijf UP TO DATE!

Bekijk de vorige updates

Hoe kunnen we u helpen?

We zijn erg trots op alles wat we doen, controle over producten stelt ons in staat om onze klanten de beste kwaliteit service te garanderen.