Made in Kempen.

Pyrox-ovens van Kempense makelij tot in Polen en Turkije, art. gepubliceerd in 2014.

Pyrox werd pas in november 2012 opgericht, maar kan terugblikken op een erg succesvol 2013 en heeft nu al een goedgevuld orderboekje voor 2014. Het bedrijf uit Turnhout werd opgericht door Patrick Van Noten.

„We zijn een klein team maar werken internationaal. Onze pyrolyse-ovens zijn bestemd voor de maakindustrie en die situeert zich vooral in het buitenland, al hebben we hier ook heel wat klanten. (nieuwe referentie: Van Loock Motoren te Schoten) We werken momenteel aan een oven voor Ukraïne en aan enkele ovens voor de Turkse en voor de Poolse markt. Binnenkort gaan we naar de Paintexpo in Karlsruhe, een internationaal befaamde beurs op vlak van industriële coating technologie. Die vindt om de twee jaar plaats en levert erg waardevolle contacten op.”

Patrick Van Noten heeft meer dan 22 jaar ervaring in de sector. Toen het bedrijf waar hij jarenlang voor werkte in september 2012 failliet werd verklaard, wilde hij deze kennis en ervaring niet verloren laten gaan. Van Noten ging praten met toenmalige leverancier ICAM in Nederland en samen besloten ze om Pyrox op te richten. Een andere voormalige collega met meer dan 25 jaar ervaring kwam in dienst.

Pyrox bouwt pyrolyse-ovens voor internationale markten. 

Pyrox ontwerpt en realiseert laag-zuurstof reinigingsovens voor verschillende industrieën. „In de elektromotorenindustrie worden onze ovens gebruikt om electro-motoren te pyrolyseren. Het koper wordt gerecupereerd en de statoren/rotoren herwikkeld, waardoor de electro-motoren opnieuw gebruikt kunnen worden. Naast de productie van ovens leveren wij ook speciale apparatuur zoals wikkelmachines, testapparaten en isolatiekegels. In de verfindustrie worden onze ovens ingezet om verkeerd gelakte onderdelen te ontlakken of oude lak te verwijderen. In poedercoatlijnen worden alle te lakken onderdelen opgehangen. Deze haken moeten regelmatig gereinigd worden, en ook dat gebeurt in onze ovens. Zo hebben we bijv. bij Robberechts in Turnhout en bij Soudal ovens staan, maar ook in de auto-industrie in Polen. In de kunststofindustrie werkt bijvoorbeeld Hyplast in Hoogstraten met onze ovens. In de bakkerij-industrie worden in onze ovens oude tefloncoatings verwijderd van bakplaten.”

Pyrolyse-ovens moeten voldoen aan heel wat richtlijnen. „Onze ovens worden o.a. uitgerust met nabrandkamers waarin alle gegenereerde gassen nog eens worden nagebrand en dan pas naar de schoorsteen worden afgeleid. Onze expertise ligt vooral in onze persoonlijke aanpak en in het perfect herkennen van de noden van onze klanten. We ontwerpen en ontwikkelen ovens en nabrandkamers op maat. Hiervoor hebben wij alle expertise in huis. Voor het produceren van de ovens werken we samen met staalbedrijven en isolatiebedrijven uit de buurt. ICAM staat in voor de installatie van de branders en besturingssystemen en voor het 24/24 7/7 onderhoud.”

Meest Recente Berichten

In de kijker

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, banen, tips & promoties. Blijf UP TO DATE!

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Op deze manier bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, banen, tips & promoties. Blijf UP TO DATE!

Bekijk de vorige updates

Hoe kunnen we u helpen?

We zijn erg trots op alles wat we doen, controle over producten stelt ons in staat om onze klanten de beste kwaliteit service te garanderen.